Ekologické pojivo Sorfix

Po několikaletém vývoji, ve spolupráci s předními českými univerzitami ČVUT Praha a VŠCHT Praha,  společnost ČEZ Energetické produkty, s.r.o  rozšiřuje své produktové portfolio o nový stavební výrobek, a to ekologické pojivo Sorfix. Pojivo je chráněno celkem čtyřmi patenty a jedná se celosvětově o velmi unikátní výrobek. 

Sorfix je pojivo, které je vhodné pro výrobu betonů, malt, prefabrikovaných výrobků, vibrolisovaných výrobků, je rovněž vhodné k použití jako příměs do betonů, jako pojivo do konstrukčních vrstev vozovek a komunikací a ke zlepšování vlastností zemin. K jeho výrobě je použito materiálů, které mají nulovou uhlíkovou stopu a jeho použitím vzniká tedy velmi výrazná redukce produkce CO2. Jedna tuna použitého pojiva ušetří v porovnání s použitím konvenčního cementu 0,72 t CO2.

Sorfix se aktuálně používá v realizaci několika staveb: výroba stříkaných betonů pro stavbu pražského metra linky D, dále k budování zpevněných cest, cyklostezek, silničních panelů a prefabrikátů pro opěrné zdi, také je používáno k některým speciálním aplikacím.

Další informace o ekologickém pojivu Sorfix, naleznete v souborech ke stažení.

Soubory ke stažení